Van Oude Slagerij Tot Woonhuis

Oud Edam

Wabi Sabi Chique

Dit prachtige woonhuis in het oude centrum van Edam fungeerde eerst als slagerij. Het maakte dat deze woning voorzien was van hele bijzondere elementen en mooie ruimtes. Vele oude details waren door de huidige bewoners perfect bewaard gebleven. Sommige ruimtes waren echter dusdanig groot dat de bewoners niet meer wisten hoe ze het qua invulling warm en gezellig konden maken. Een oprechte uitdaging waar ik graag met hun in dook.

De wens was een kalme en rustige sfeer met een Wabi Sabi look & feel maar wel graag met de persoonlijke touch van dit mooie gezin. Het moest daarbij rijk aanvoelen om het karakter van dit oude pand volledig tot zijn recht te laten komen.

Allereerst keek ik met de opdrachtgevers naar de indeling van de benedenverdieping en maakte diverse plattegronden om te laten zien hoe ze het maximale uit hun oppervlakte konden halen.

Aan de hand hiervan hebben ze een week hun setting veranderd om aan te voelen of dit een match was met hun leefwijze. Uiteindelijk maakte ze de keuze om te blijven bij de indeling die ze hadden. Dit voelde voor hun perfect bij hoe ze per dagdeel gebruik maakten van de ruimte.

Aan mij de uitdaging om van de relatief grootte ruimte een passende en sfeervole dining te maken en de kleinere living optisch te vergroten. Ik deed dit door de toevoeging van een kast op maat welke haaks op de lange wand werd geplaatst. Hierdoor creรซerde ik een extra knusse zithoek met fauteuil bij de openhaard, vergrootte ik de living en maakte tegelijkertijd de dining een stuk sfeervoller. De onderbreking van de lange wand maakte direct plaats voor een extra mogelijkheid in een sfeervol behang.

Samen met mijn meubelmaker keek ik naar de mogelijkheid om in een bestaande tafel een uitsparing te creรซren waarbij een plant als onderdeel van de tafel kon worden gemaakt. Het topje van de tafel kan worden losgekoppeld waarna de plant in de uitsparing kan worden geduwd. Buiten dat dit enorm sfeervol staat, maakt het deze grote ruimte direct een stuk knusser. De plant fungeert in deze als een sfeervolle roomdivider die de dining instant intiemer maakt.

De ronde vormen maken de hoekige ruimte zachter en eleganter en de verschillende structuren zorgen voor een luxe gevoel. Alle wanden kregen dezelfde zachte greige kleur in een kalkverf. De ‘rauwe’ en natuurlijke look contrasteert fantastisch met de rijkere materialen zoals velvet. Doordat het plafond in een warme tint werd meegenomen, werd ook dit contrast een stuk warmer en gezelliger.

De kunst aan de wand kozen de opdrachtgevers zelf uit waarna ik adviseerde hier een diffuus lichtpunt achter te plaatsen. Op deze manier zou het kunstwerk vooral in de avonduren extra van de wand komen en de aandacht krijgen die het absoluut verdiende.

De zithoek werd er รฉรฉn met open eindes om zo het ruimtelijke gevoel vast te houden. De salontafel maakt plaats voor 2 L-vormige tafels welke op elke gewenste plek kan worden geplaatst. Door vervolgens de plant hier uit het plafond te laten komen, zorgde ik voor hogere zichtlijnen in deze ruimte.

Tot slot slot voegde ik kleur toe in de vorm van zachte maar aanwezige kleurtonen naar wens van de opdrachtgevers. De delfts blauwe touch in de vazen komen terug in de originele oude vloertegels van de hal. Zo loopt het verhaal van entree naar woonkamer compleet door. Stap voor stap vindt de realisatie nu plaats maar voor nu alvast deze renders van het ontwerp om te laten zien waar we naartoe aan het groeien zijn. Een sfeervol, warm en gezellig woonhuis in Wabi Sabi Chique!

Indelingsopties

Let op! Fotorealistische renders zijn tegen meerpijs mogelijk

Enthousiast geworden?

Vragen staat helemaal vrij!

Want we kunnen pas echt iets neerzetten als jij ook helemaal comfortabel bent.

Heb je dus nog vragen over wat ik voor jou kan betekenen of wil je direct vrijblijvend een intake om aan te voelen of wij de perfecte match zijn?

Vul dan het contact formulier in en dan spreken we elkaar snel!

Scroll naar boven