Leuk om kennis te maken

Dit ben ik!

Leuk om even kennis te maken. Mijn naam is Nathalie Wieferink-Samson, een interieurdesigner pur sang en het gezicht achter Studio Nathalie Samson. Samen met mijn man en 2 zoontjes woon ik in het pittoreske Edam, een plek waar ik overigens niet zelf vandaan kom maar waar ik mij wel thuis voel aan het water met de karakteristieke geveltjes. Het is inmiddels alweer 8 jaar geleden dat we op slag verliefd werden op een hopeloos gedateerde woning in het oude centrum.

Na die voordeur had de tijd namelijk letterlijk stil gestaan. Wij waanden ons in een compleet andere wereld vol schrootjes, geheime vakjes, bloemetjeszeil op de keukenplanken en zelfs het koffiemolentje nog aan de muur. Iedereen dacht dat wij ons verstand compleet verloren hadden, maar wij zagen een enorme potentie en besloten dit avontuur samen aan te gaan.

En wat ben ik daar tot op de dag van vandaag nog steeds enorm dankbaar voor. Ik omschrijf deze plek altijd als ‘leven in een schilderij’ en bestempel ons dan ook als enorme bofkonten.

Als ik zou willen, kan ik hier uren over door kletsen met vele handgebaren en ontelbare gezichtsexpressies. Als ik eenmaal in mijn element ben, word ik dan ook omschreven als een prettige wervelwind. Er gaat dan een extra laatje open met veel passie, enthousiasme en een flinke dosis creativiteit.

Het werkt vooral enorm aanstekelijk als ik anderen op hun woord mag geloven. En hoe mooi is dat?! Interieur is namelijk persoonlijk, emotie! Zo mooi als ik dat zo verhalend over kan brengen en het resultaat ook nog eens kloppend is. Hoe ik mij iedere keer zo goed in de klant kan verplaatsen? Geen idee, noem het een zesde zintuig. Een talent en een zegen! Als ik die klik voel, slaat de wind letterlijk onder mijn vleugels.

ย 

“Een persoonlijk interieur groeit vanzelf als je je langzaam omringd met speciale elementen met een eigen verhaal, jouw verhaal!

Ik wist overigens al op hele jonge leeftijd dat dit mijn pad moest worden. Zo begon ik mijn allereerste baantje in een antiquariaat en merkte al snel dat een passende lijst adviseren voor de persoonlijke kunststukken van anderen echt wel verder ging dan alleen ‘wat moois uitzoeken”. Wat moest het benadrukken? Waar kwam het te hangen? Ik leerde hier al heel jong om verder te vragen en dieper op de materie in te gaan. Zo viel een groot deel van de collectie al af en kwamen we sneller tot de kern, hoe praktisch!

Hierna heb ik vele banen gehad, allemaal op interieurgebied. Van het ‘gordijnenmeisje’ bij de Bijenkorf in Amsterdam tot aan Visual Merchandiser van verschillende interieurwinkels. En van het personeel dat werd aangenomen tot aan de manager die haar eigen team aan nam.

Ik ‘eindigde’ bij de droombaan waar ik van A tot Z de klant mocht adviseren. Ik onderhield mijn eigen agenda, was veelal op pad, stuurde professionals aan en regelde de installatie en uiteindelijke facturatie. Wat ging ik hier goed op! Mensen echt gelukkig maken door een persoonlijke plek te creรซren die helemaal op hen aan sloot, daar kreeg (en krijg) ik een enorme energie boost van.

De overstap naar mijn eigen onderneming was dan ook niet geheel onverwachts. Wel krijg ik hierdoor meer dan ooit de vraag of ik een specifieke stijl heb. Het antwoord hierop is JA en NEE tegelijk. Wat je van mij mag verwachten is vooral een gevoel van luxe, elegantie en heel veel persoonlijkheid met een vleugje fun. Zo geniet ik er enorm van om je af en toe even uit je comfortzone te trekken, lijkt iets spannends, maar leidt juist tot de meest verrassende combinaties. Ik wil jou gewoon graag kennis laten maken met de mogelijkheden die er zijn, de warmte die je kunt gaan voelen en de fun die je kunt gaan ervaren. En dat doen we helemaal samen. Gezellig toch?!

Scroll naar boven