Entree Herenhuis

Waterland

Een warm welkom

Toen ik hier voor de eerste keer binnen stapte, draaide mijn hoofd overuren. Deze waanzinnige hal zat namelijk vol prachtige elementen zoals de boog bij binnenkomst en een prachtig hoog plafond.

De witte wanden waren intens en de trap nog kaal. De bewoners waren het even kwijt want juist door die fantastische elementen vonden ze het lastig om er een passend geheel van te maken.

Door deze angst was alles wit verven duidelijk de veiligste optie geweest.

Om hier extra allure te brengen, heb ik een verschillende mix van materialen toegepast. Denk hierbij aan de mat geverfde wanden, het structuur behang met subtiel vergrijsd lila en het patroon behang aan de rechterzijde. Door deze mix ontstond er al direct een spannend geheel.

De toevoeging van messing bleek direct een schot in de roos en de mix van modern met de klassieke elementen zorgde voor dat extra stukje persoonlijkheid!

De gesloten en enigszins saaie deur naar de living maakte plaats voor deze fantastische openslaande deuren van glas en messing. Dankzij deze deuren valt niet alleen extra licht vanuit de living naar binnen maar liet ik ook het patroon van de boog subtiel terug komen.

Door het plaatsen van de diverse wandverlichting waarbij zowel een bundel licht naar boven als naar beneden schijnt, zorgde ik dat de zichtlijnen in de lengte werden vergroot. De hoogte van deze hal werd hier extra door geaccentueerd. Voor het speelse effect liet ik de glazen bollen uit de eerste kroonluchter terug komen in de pendant naast de trap. Net even anders maar toch volledig passend in het geheel.

De trap was werkelijk een pareltje maar had nu totaal niet de uitstraling die het verdiende. Ik liet deze verven in een luxueus zwart. Dit is niet het diepe zwart wat wij kennen maar net wat warmer voor het oog en zachter voor de contrasten met de wanden. De traploper met bies komt hierdoor extra mooi uit. Deze liet ik op de overloop verder doorlopen om te laten stoppen aan het einde van de hal op de eerste verdieping. Precies het koninklijke gevoel wat in de entree van dit herenhuis ontbrak.

De kunst aan de linkerzijde vormt de verbindende factor van deze entree. Alle kleuren komen hier op een abstracte wijze in terug.

De hongaarse punt was al een gegeven. Het enige wat ik hieraan veranderd heb, is de inloop vanaf de voordeur. Hier heb ik een effen schoonloopmat laten plaatsen die volledig van wand tot wand loopt. Dit oogt vele malen rustiger maar is daarbij ook ontzettend praktisch.

Het plafond in het eerste halletje kreeg een diepe toon. Dit maakt de eerste indruk direct warm, welkom en helemaal wauw. De rest van de plafonds heb ik lichter gemaakt maar wel van het witte af. Juist door het plafond als de vijfde wand te zien, maakt dat alles prachtig met elkaar blend.

Zoals gezien door de voordeur
Zoals gezien vanaf de trap naar de voordeur
Hal met uitzicht naar buiten

Let op! Fotorealistische renders zijn tegen meerpijs mogelijk

Enthousiast geworden?

Vragen staat helemaal vrij!

Want we kunnen pas echt iets neerzetten als jij ook helemaal comfortabel bent.

Heb je dus nog vragen over wat ik voor jou kan betekenen of wil je direct vrijblijvend een intake om aan te voelen of wij de perfecte match zijn?

Vul dan het contact formulier in en dan spreken we elkaar snel!

Scroll naar boven