Bold Feminine Kantoor aan huis

Gorinchem

Vrouwelijk chique met een kleurrijke knipoog

Met deze opdrachtgeefster mocht ik volledig uitpakken! Zo kwam deze onderneemster bij mij met een duidelijk doel voor ogen. Namelijk het realiseren van een eigen thuiskantoor waar haar bold en vrouwelijke karakter helemaal tot uiting kwam. Voor haar als onderneemster in een mannelijke zakenwereld extra belangrijk. Haar eigen plek, waar ze met trots haar klanten kon ontvangen. Het mocht vooral kleurrijk en rijk aan texturen met een lichtelijk kitcherige knipoog.
Kortom, een opdracht naar mijn hart! En zo reisde ik af naar het mooie Gorinchem om de ruimte te bekijken en direct in te meten.

Allereerst besloot ik dat de knipoog al direct in de basis van de vloer mocht komen te liggen. Zo koos ik voor de fantastische Moduleo Roots PVC vloer. Makkelijk in onderhoud, licht van kleur maar bijzonder genoeg om direct een statement te maken. Elke andere keuze zou nu een verrijking in luxe worden. De tweede keuze viel direct op een prachtige wall mural van een bosrijke omgeving op kunstige wijze weergegeven. Natuur staat voor rust & balans en daarbij maakt dit de ruimte in één klap groter en ruimer.

De opdrachtgeefster gaf aan vooral warmte te zoeken in de richting van creatief talent Nicoline Beerkens. En zo kwam ik tot een palet met zowel warme als koelere tinten in spannende contrasten. Het lijstwerk en de radiatoren mochten meer tot hun recht komen en liet ik schilderen in een diep blauwgroene toon. Dit steekt prachtig af tegen de warme zandkleurige wanden en het diep aubergine van het meubel en de keuken. Daar voegde ik rijke texturen aan toe zoals het calacatta viola marmer in de keuken tot het behang op diverse wanden en de rijke stof van Palais als eyecatchers.

De opstelling stond voor mij al vrij snel vast. Twee werkplekken voor de toekomst inclusief zitgelegenheid maar ook met een wandmeubel gericht op esthetische functionaliteit. lk haalde de bestaande keuken iets naar voren waardoor ik deze niet alleen kon verlengen maar ook in een ronde vorm de hoek om kon laten gaan. Zo creëerde ik een gezellige koffiecorner voor een warm welkom. Dit staat buiten gezellig ook een stuk ruimer! De kasten van de keuken trok ik door tot het plafond zodat hier geen onnodige vlakken en hoeken ontstaan. Hiermee benadruk ik niet alleen de hoogte maar oogt het geheel ook direct een stuk rustiger en in balans.

Voor de kastenwand maakte ik twee bijzondere en uiteenlopende ontwerpen. De eerste vooral gericht op functionaliteit en berging. En de tweede meer gericht op een verlengstuk van de informele woonkamer sfeer. Beiden ontzettend leuk en toepasbaar en ik kan verklappen dat nu de realisatie loopt, een duidelijke keuze nog steeds in het midden ligt.

Door behang aan deze kastenwanden toe te voegen, ontstaat er meer diepte, spanning en leven in het ontwerp. De ronding van beiden ontwerpen eindigt op exact dezelfde plek als de ronding van de keuken. En zo komen de symmetrische ronde vormen van de ramen weer terug in het volledige ontwerp.
Daarnaast oogt het geheel ook een stuk zachter en vriendelijker. Een absolute pré in de wat kleinere ruimtes.

Om vervolgens alles perfect met elkaar te laten blenden, koos ik een zachte teint voor het plafond. De overgang is hierdoor minder contrasterend en komt daardoor minder op je af dan het harde en kille wit.
De eerste stappen in dit prachtige realisatieproces zijn inmiddels genomen en ik kan niet anders zeggen dat het resultaat verbluffend wordt! Voor nu neem ik jullie graag mee in het verdere creatieve proces om te eindigen met de fotorealistische renders van het volledige ontwerp.

Before

Before 2/4
Before 3/4
Moodboard
Bovenaanzicht van dit project

Kastontwerpen op maat

Kastontwerp dicht
Kastontwerp open

After

Bold Feminine Huiskantoor​

Enthousiast geworden?

Vragen staat helemaal vrij!

Want we kunnen pas echt iets neerzetten als jij ook helemaal comfortabel bent.

Heb je dus nog vragen over wat ik voor jou kan betekenen of wil je direct vrijblijvend een intake om aan te voelen of wij de perfecte match zijn?

Vul dan het contact formulier in en dan spreken we elkaar snel!

Scroll naar boven