De bijzondere meegroeikamer in Goutum

Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven Aflevering 36 & 37

Jungle Fever meets Monkey Business

Voor deze aflevering van Eigen Huis en Tuin: Lekker leven mocht ik samen met het klusteam een prachtig riante kamer in Goutum een volledige metamorfose tot meegroei kinderkamer geven. Dit liefdevolle stel wilde niet alleen graag een mooie kamer voor hun pleegkindje van 7 maanden realiseren maar ook voor toekomstige pleegkinderen in de leeftijd van 0 tot 8 jaar.

De grootste wens van dit stel? Een stoere maar bijzondere en warme kinderkamer die speciaal is ingericht om mee te groeien met deze leeftijden.

Verder kreeg ik volledig cart blanche om hier mijn eigen invulling aan te geven. Blijer kan je mij niet maken! De behoorlijke afmeting samen met de prachtige monumentale elementen maakte het gelijk een goede uitdaging! Boren in de bakstenen wand of op het stenen rookkanaal was een absolute no go! Maar dat stond een prachtig plan zeker niet in de weg!

Ik had direct wilde ideeën voor het wandmeubel op maat. Dit zou buiten een éénpersoons slaapplek ook allerlei speelmogelijkheden en berging bieden. Ik hou van grote gebaren voor rust en balans en dus koos ik ervoor om al deze functies in één meubel te integreren. Hierdoor onstond al snel het idee voor de klimwand met turnringen, het klauteren op de eerste verdieping en het gat om met een touw op het bed te kunnen landen of om met de glijbaan weer omlaag te roetsjen.

Kortom, het innerlijke kind in mij kwam hierbij volledig naar boven!

Het, nog steeds, enorm populaire junglethema gaf ik een kleine twist. Door de grootte van de ruimte koos ik voor diepe en donkere kleuren om het geheel extra sfeervol te maken. Daarbij koos ik ervoor de volledige kamer te laten behangen. Behang is een hele mooie en simpele manier om veel textuur, patronen en warmte aan een kamer toe te voegen. De palmbladeren maken het geheel helemaal af. De knipoog zit hem vervolgens in de het leuke dekbedovertrek, de apenlamp bij het ledikantje en de gezellige knuffels en kussens zonder dat het te onrustig oogt.

Bij de commode koos ik voor een speciale kunsthaag wand. Deze wand is van kunststof en daarmee uitermate sterk en goed schoon te maken. Hiermee benadruk ik het junglegevoel en geef ik meer diepte aan de ruimte. Bijkomend voordeel is een verbeterde akoestiek!

Nu zal de commode hier nog even staan maar in de toekomst zou deze weg kunnen om plaats te maken voor een klein bureautje als tekenplek. De smile lamp maakt het geheel hier helemaal af!

Het ledikant zette ik in een geborgen hoek met hemeltje en samen met de apenlamp geeft dit een heerlijke sfeer. De kettingen uit het plafond zijn een super stoere maar simpele manier om leuke dingen aan op te hangen. In dit geval koos ik ervoor hier hun top 3 lievelings kleertjes van de kleine man te etaleren.

De reactie van dit lieve stel was werkelijk fenomenaal. Met mijn oor tegen de kamerdeur aangeplakt, hoorde ik alle items de revue passeren. Maar nog mooier, ze vonden het boven verwachting, warm en ontzettend bijzonder voor nu en voor hun toekomstplannen.

Een resultaat waar veel liefde, aandacht en tijd in zit. En niet enkel van mijzelf maar het gehele klusteam van Eigen Huis en Tuin: Lekker Leven heeft hier met enorme toewijding aan gewerkt.

Ik wens dit mooie stel dan ook al het goeds voor de toekomst.

Before

Bovenaanzicht en sfeerbeleving

Slaap- en speelmeubel op maat

Dit meubel heeft verschillende verrassende elementen.
Zo biedt het een geborgen, éénpersoons slaapplek met berging onder het bed met daarbij allerlei leuke speelmogelijkheden. Links is er een klimwand met zachte landing gerealiseerd. De turnringen kunnen altijd vervangen voor een trapezium of een hangmat.

Het klimmen naar de eerste verdieping is het meest makkelijk via de horizontale latten. Hier eenmaal aangekomen ontdek je een gat met touw waarmee je zo als brandweer het bed in kan glijden. Of er kan via de glijbaan snel naar beneden worden geroetsjt.
De spijlen zijn voor de extra veiligheid rondom bevestigd.

After

*Benieuwd naar de volledige aflevering van deze metamorfose? Bekijk hem dan hier en laat je meenemen in het creatieve proces van begin tot eind.

Enthousiast geworden?

Vragen staat helemaal vrij!

Want we kunnen pas echt iets neerzetten als jij ook helemaal comfortabel bent.

Heb je dus nog vragen over wat ik voor jou kan betekenen of wil je direct vrijblijvend een intake om aan te voelen of wij de perfecte match zijn?

Vul dan het contact formulier in en dan spreken we elkaar snel!

Scroll naar boven