Een sfeervolle metamorfose

Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven Aflevering 71

Hotel Chique met een Twist

Voor deze aflevering van Eigen Huis en Tuin: Lekker leven mocht ik samen met het klusteam niet alleen de woonkamer maar ook de eetkamer voor het gezin van project Dronten een volledige metamorfose geven. Hun droom? Warme en sfeervolle ruimtes met meer kleur en eenheid. Iets wat ze door hun keuzes voor de killere en koelere kleuren, echt ontzettend missen.

Allereerst begon ik met de juiste basis. De huidige vloer had namelijk een drukkere houtstructuur met een koelere ondertoon. Elke andere keuze zou hiermee al teniet worden gedaan. lk koos daarom voor een rijke en warme eiken structuur met een brede plank om meer rust en eenheid te creëren.
De witte wanden maakten plaats voor warm aubergine in de living gecombineerd met een bijzondere zandtoon als basis. Hierdoor werden alle contrasten zachter, aangenamer en warmer. Alle losse onderdelen voegde ik samen dankzij een kastontwerp op maat waarin ik hun gekoesterde openhaard verwerkte. Achter de schuifdeuren was plaats voor de tv welke op de andere momenten ongezien kon blijven.

Door deze wandkast in dezelfde kleur als de wand te verven, oogt het geheel rustig maar toch bijzonder door de toevoeging van de 2 behangsoorten. lx op de achterwand met een subtiel glittertje en lx in linnenstructuur welke op de schuifdeuren werd geplakt.

lk koos vooral groot! Om zo met een paar onderdelen klaar te zijn. Het voorkomt dat er veel losse tafeltjes en elementen gaandeweg worden toegevoegd die het geheel weer onrustig kunnen maken. Daarbij koos ik ook voor veel ronde vormen. Die keuze is niet enkel iets van nu maar ook hetgeen deze woning echt nodig heeft. De u-vormige ruimte oogt hierdoor direct vriendelijker en meer welkom. Denk hierbij aan het ronde kleed, de ronde salontafel, de ronde vormen in de kast die tevens weer terugkomen in het behang. Gaandeweg begint dit interieur al een verhaal te vertellen.

De speciale eyecatcher in de dining maakte deze metamorfose helemaal compleet. De enorme wall-mural welke hier werd geplaatst, maakt deze ruimte in één klap af en verbindt beide ruimtes weer dankzij het kleurgebruik.
Maar ook de U-wand is een fantastisch middel om alle ruimtes bij elkaar te betrekken. Door deze te voorzien van prachtig behang, ziet dit gezin zowel in de dining, keuken als living, hetzelfde patroon! Ook dit zorgt weer voor extra verbinding, rust en balans.

De reactie van het gezin was werkelijk fantastisch. Wat een ontlading na alle opgebouwde spanning. Het is stiekem toch best een ding om je sleutel zomaar af te geven en jouw thuis achter te laten in de kundige handen van het klusteam. Maar ze kregen er dit geweldige resultaat voor terug!

Een resultaat waar veel liefde, aandacht en tijd in zit. En niet enkel van mijzelf maar het gehele klusteam van Eigen Huis en Tuin: Lekker Leven heeft hier met enorme toewijding aan gewerkt. lk wens dit mooie gezin dan ook heel veel plezier met hun nieuwe thuis.

Before

Bovenaanzicht ontwerp

Kastontwerp op maat

Dit kastontwerp heeft meerdere verrassende elementen. Zo bedacht ik de schuifdeuren voor de televisie, welke met een prachtig linnen behang beplakt werden voor de toevoeging van een rijke structuur. De maat hiervan is even groot en breed als de twee kolommen ernaast. Zo kunnen de schuifdeuren zonder problemen open en dicht zonder het beeld van de kast compleet te verstoren. De achterwand van de kast is eveneens behangen. Dit keer in een zacht patroon in exact dezelfde kleur als de kast. Zo blijft het geheel rustig en in balans maar blijft het toch een eyecatcher met verrassende elementen. 

Materialen bord

After

*Benieuwd naar de volledige aflevering van deze metamorfose? Bekijk hem dan hier en laat je meenemen in het creatieve proces van begin tot eind.

Enthousiast geworden?

Vragen staat helemaal vrij!

Want we kunnen pas echt iets neerzetten als jij ook helemaal comfortabel bent.

Heb je dus nog vragen over wat ik voor jou kan betekenen of wil je direct vrijblijvend een intake om aan te voelen of wij de perfecte match zijn?

Vul dan het contact formulier in en dan spreken we elkaar snel!

Scroll naar boven